• Posted byDierenkliniek Poolseweg
  • november 23, 2018
Posted in Uncategorized

Chocolade: delicatesse voor ons, dodelijk voor je huisdier?!

Rondom de feestdagen zien we op de praktijk weer heel regelmatig huisdieren (met name honden) die chocolade gegeten hebben. Honden zijn veel gevoeliger voor chocolade dan mensen en dit kan tot vergiftigingsverschijnselen en, in enkele gevallen, zelfs tot de dood leiden.

De symptomen kunnen verschillen van braken en diarree tot, in ernstige gevallen, een snelle ademhaling, stijgende hartslag, epilepsie en hartritmestoornissen.

De giftigheid hangt af van het soort chocolade en de hoeveelheid hiervan. Zo is pure chocolade veel schadelijker dan witte chocolade en kan pure chocola in kleine hoeveelheden al voor ernstige problemen zorgen.

Laat geen chocola op de (bijzet)tafel of het aanrecht liggen. Als je huisdier onverhoopt toch chocolade gegeten heeft neem dan zo snel mogelijk contact met ons op (tel 076 – 5658 707) en geef het gewicht van je huisdier en de soort en hoeveelheid opgegeten chocolade door. Wij bespreken dan met je wat de volgende stap is. (bron afbeelding: www.huisdierennieuws.nl)

Het laatste nieuws