• Posted byDierenkliniek Poolseweg
  • mei 29, 2020
Posted in Uncategorized

Is uw huisdier al gechipt én juist geregistreerd?

Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. In verband met de Corona crisis zal het dit jaar iets anders zijn dan andere jaren. Het LICG doet geen oproep om in deze tijd chipacties te houden. Het is nu niet verstandig om met teveel mensen en dieren tegelijk naar de dierenarts te gaan. Natuurlijk blijft het nog steeds heel belangrijk om uw dier te laten chippen. Maar het is beter om het moment van bezoek te spreiden. Maak daarvoor een afspraak bij uw dierenartsenpraktijk. Zij kunnen het beste inschatten wanneer u op een rustig moment terecht kunt.

Dit jaar wil het LICG met name kattenbezitters aansporen om hun kat te laten chippen. Voor honden is het al verplicht. Maar voor katten is het ook heel verstandig. Dat geldt voor kittens maar zeker ook voor oudere katten. Helaas kan nog steeds maar een heel klein deel van de weggelopen, verdwaalde en gevonden dieren weer worden herenigd met hun eigenaren, omdat er maar zo weinig katten gechipt worden. Als de kat zoek is hebben de eigenaren er vaak spijt dat ze hun kat niet hebben gechipt. Dus voorkom dat en zorg er voor dat uw kat niet als zwerfdier op straat moet leven of onnodig lang in het asiel moet blijven.

Voor iedereen die zijn dier al wel gechipt heeft is het nu ook een goed moment om te controleren of de registratie van uw dier nog actueel is. Want er wordt vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer, want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar. Via deze website kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.
(Bron: www.chipjedier.nl)

Het laatste nieuws